آنجه بیماران دیالیزی باید بدانند
مطالب وبلاگ صرفا آموزشی می باشد(ثبت شده در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی)(بیمارستان شهید مدرس)
کلمات کلیدی مطالب
نویسنده: مجتبی مهرابی - پنجشنبه ۱٠ اردیبهشت ۱۳۸۸

 یکی از بیماری های عمده افراد در جوامع کنونی فشار خون بالا است ، مسلما فشار خون بالا ارتباطی مستقیم با چاقی و اضافه وزن دارد . در مردان به ازای هر 10 درصد افزایش وزن ، فشار خون 6/6 میلیمتر جیوه بالاتر می رود .

فشار خون بالا در اکثر افراد مبتلا علایمی ندارد اما این مشکل می تواند عامل آسیب حاد با مزمن به بخش های مختلف بدن شود . در مغز این مشکل به مویرگ های خونی آسیب می رساند . در نتیجه سکته مغزی بروز می کند . در چشم ها ، فشار خون بالا سبب آسیب به مویرگ های خونی و بروز اختلال بینایی و در کلیه ها نیز سبب ناراسایی کلیه می شود . ممکن است علایمی از قبیل سردرد ، دردهای قفسه سینه و تنگی نفس بروز کند .


مواردی از پرفشاری که در حد مرزی است ، اغلب بدون درمان باقی می ماند . درمان غیر دارویی شامل کاهش نمک در رژیم غذایی ، ترک سیگار ، انجام ورزش منظم و استفاده از روش های شل کردن عضلات بدن و داروهای ضد فشار خون نیز ممکن است تجویز شود .

  غذاهای مفید !

موز ، زرد آلو ، انجیر ، گریپ فروت ، هلو ، انگور و آلو میوه هایی سرشار از پتاسیم است و سیب زمینی ، سیر ، کلم ، کدو سبز ، قارچ ، گوجه فرنگی ،سبزی جات و میوه ها .

مرکبات از قبیل توت ها و سبزی های دارای برگ سبز منابع خوب ویتامین ( ث) هستند . دریافت کم این ویتامین با پرفشاری ارتباط دارد .

گوشت و مرغ طبخ شده بدون نمک برای افراد دچار فشار خون توصیه می شود .

سبزی های ریشه ای از قبیل سیب زمینی ، همچنین برنج ، ماکارونی و حیلم بدون نمک .

دانه های کنجد و سبزی های برگ سبز ، منابع کم سدیم و تامین کننده کلسیم هستند .

  غذاهای مضر !

از  مصرف سوسیس ، کالباس ، کنسرو گوشت ، برگرها و سایر فراورده های گوشتی به علت دارا بودن مقادیر بالای سدیم باید پرهیز کرد سبزی های کنسرو شده در آب نمک ، زیتون شور ، چیپس و سایر تنقلات شور نیز نباید مصرف شود .

ماهی دودی یا کنسرو شده و تن ماهی سرشار از سدیم است .

سس ها ، سوپ های آماده ، کنسرو لوبیا و سایر غذاهای آماده مصرف می تواند سبب تشدید بیماری شود .

مصرف الکل با فشار خون بالا ارتباط دارد می تواند سبب تشدید بیماری شود .

در طبخ به جای کره و روغن نباتی جامد بهتر است از روغن زیتون ، سویا و هسته انگور استفاده شود .

مواد حاوی کافئین از قبیل قهوه ، چای ، نوشابه های کولا و شکلات عامل افزایش فشار خون است و باید در حد اعتدال مصرف شود .

مطالب اخیر:
کدهای اضافی کاربر :


Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
Online User